Info

Speccat - En spelpodcast

Speccat är en podcast om spel och allt runtomkring. Elisabeth, Niklas, Per, Lisa och Tommy lättar hjärtat varannan vecka om alla sorters spel: nya, gamla, digitala, analoga, kompetitiva och existentiella.
RSS Feed
Speccat - En spelpodcast
2019
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2017
Dec 15, 2017

2017 är till ända och i årets sista avsnitt av Speccat går vi igenom några av nyheterna från vinterns galasäsong och avhandlar både Hideo Kojimas och Josef Fares närvaro på The Game Awards, som sig bör! Tommy har testat betan till Monster Hunter World och Niklas levererar uppdateringar från PUBGs testserver.

Vi avrundar året med att rapportera hur det har gått med våra Secret Santa-klappar som delades ut i avsnitt 44. Har Jade Empore lyckats övervinna Tommys Bioware-skepsis? Kan Elisabeth övervinna sina rädslor i Deadly Premonition? Och kommer Niklas äntligen göra upp med det moderna JRPG:t i Xenoblade Chronicles 2?

Speccat önskar er lyssnare en riktigt god jul och ett gott nytt år, och vi återvänder strax efter nyår med GOTY-podden!

Spel som avhandlas: Monster Hunter World, To The Moon, Death Stranding, A Way Out, In The Valley of Gods, Bayonetta 3, PUBG, Jade Empire, Deadly Premonition, Xenoblade Chronicles 2

Dec 1, 2017

Speccat samlas igen för att spela in det fyrtiofjärde avsnittet och vi börjar med att titta tillbaka på vår medverkan i Skräckafton och vårt korta nedslag i Supermassive Games mobilthriller Hidden Agenda. Vi spekulerar också i vad Bungie har i kikaren för att lyckas styra upp den upprörda situationen i Destiny 2. Elisabeth har spelat Iron Chef-tolkningen Battle Chef Brigade och svenskutvecklade nazistskjutaren Wolfenstein II: The New Colossus. Niklas försöker stoppa tragedin från att hända i Last Day of June, medan Tommy lajvar mobbare i visual novel-spelet Root Letter.

 

Slutligen tar vi ut julen i förskott - det är dags att inviga Speccat Secret Santa! Panelmedlemmarna har gått ihop för att ge varandra ett nytt spel som de förhoppningsvis inte spelat tidigare, och som måste spelas och recenseras i nästa avsnitt. Det ultimata beviset på om Elisabeth, Tommy och Niklas har varit snälla eller stygga i år… Mycket nöje!


Spel som avhandlas: Hidden Agenda, Destiny 2, Battle Chef Brigade, Last Day of June, Root Letter, Wolfenstein II: The New Colossus

Nov 17, 2017

Elisabeth är tillbaka från Kalifornien och har en väska full med merchandise och historier från Blizzards årliga festival Blizzcon. Vi går igenom vad som egentligen händer i Anaheimsmässan under de två mytomspunna dagarna och vilka nyheter Blizzard hade att bjuda på inför det kommande året. Vi hinner även adressera ramaskriet runt mikrotransaktionerna i Star Wars Battlefront 2 och hur Destiny 2 står sig i längden.

Bland spelen vi spelat hittar vi bland annat expansionen till Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds, där Elisabeth fortsatt Aloys resa till snötäckta vidder och berg. Tommy har dejtat skolflickor i Doki Doki Literature Club - något han snart får ångra då den till synes gulliga bokklubben visar sina mörka sidor.

Spel som avhandlas: Diablo 3, StarCraft 2, World of WarCraft, OverWatch, HEarthstone, Star Wars Battlefront 2, Destiny 2, Horizon Zero Dawn, Doki Doki Literature Club!, Super Mario Odyssey, Assassin’s Creed: Origins

Nov 2, 2017

Medan Elisabeth besöker verklighetens New Donk City styr Tommy och Niklas Speccat-skutan med varsam hand. Det blir recensioner av Super Mario Odyssey, South Park: The Fractured But Whole, The Evil Within 2 och reflektioner kring Destiny 2 på PC. Vi rundar av avsnittet med att prata om Sonys konferens på Paris Games Week.

 

Mycket nöje!


Spel som avhandlas: Destiny 2, South Park: The Fractured But Whole, The Evil Within 2, Super Mario Odyssey, The Hong Kong Massacre, Ghost of Tsushima, The Last Of Us II

Oct 19, 2017

Speccat myser och diskuterar rivaliserande multiplayerspel: gör aktörerna PlayerUnknown’s Battlegrounds rätt i att utreda konkurrenten Farpoint för plagiat, och är Warframe allt som Dewstiny 2 misslyckas med att vara? Vi spekulerar också i när generation 3 av Pokémon GO landar i mobilerna och framtiden för loot boxes.

 

Vi går vidare med att redovisa våra fortsatta intryck av spelen vi påbörjade i förra avsnittet. Niklas grindar på i Divinity: Original Sin 2 och Elisabeth kämpar med sista bossen i Cuphead. Tommy har hittat en perfekt avkoppling i YS VIII: Lacrimosa of Dana och vi har smakat lite på kort- och brädspelshybriden Culdcept Revolt.

Mycket nöje!


Spel som avhandlas: Overwatch, PUBG, Fortnite, Pokémon GO, Destiny 2, Warframe, Dishonored: Death of the Outsider, Divinity: Original Sin 2, Culdcept Revolt, Ys VIII: Lacrimosa of Dana, Cuphead, Quake Champions

Oct 6, 2017

Sonic blir film och röstskådespelarnas strejk är över. Steam står inför stora utmaningar med att stävja problemet med både fejkspel och recensionsattacker. Speccat-panelen passar på att prata om några av spelvärldens senaste snackisar innan vi rör oss vidare för att prata om spelen vi spelat.

SNES Classic Mini har landat i konsumenternas hushåll och vi funderar lite på om alla titlar verkligen håller än idag. Två Switch-titlar ryms i det senaste avsnittet: vi har grävt ned oss i svenskproducerade Steamworld Dig 2 och slagit hole-in-one i australiensiska Golf Story. Niklas har doppat tårna i mastodont-rollspelet Divinity: Original Sin 2 av Larian Studios och var så ivrig att börja äventyra att han missade karaktärsskaparen. Elisabeth ömsom svär över svårighetsgraden, ömsom beundrar det gedigna hantverket i efterlängtade Cuphead av Studio MDHR. Och Tommys långa väntan är äntligen över - den japanska mordfesten Daganronpa är äntligen tillbaka i sin tredje iteration och det finns mycket att vädra om detta oförutsägbara spel. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: PUBG, Secret of Mana, Star Fox, Dishonored 2: Death of the Outsider, Golf Story, Steamworld Dig 2, Divinity: Original Sin 2, Cuphead, Danganronpa V3: Killing Harmony

Sep 21, 2017

Spelvärlden kokar i september och Speccat resonerar runt facklig organisering bland spelutvecklare såväl som Pewdiepies senaste klavertramp och Campo Santos nyttjande av copyrightlagar på Youtube. Vi har också kollat på några av höstens spelevent: vi listar några av höjdpunkterna från Nintendo Direct, Tommy har bevakat Sonys presskonferens på Tokyo Game Show och Elisabeth har testat några av höstens och vinterns mest efterlängtade spel på Comic Con i Stockholm.


Höstens spelsläpp fortsätter och i detta avsnitt är det dags att avhandla lite Metroid: Samus Returns, men främst av allt Destiny 2. För ändamålet har vi bjudit in en bekant podcastgäst, Mikael, som har klockat fler timmar i Destiny än vi vågar räkna. Med hans utmärkta expertis pratar vi om vad som gick fel med Destiny, förväntningarna inför uppföljaren, Niklas perspektiv som förstagångsspelare och vad Bungie har levererat i och med Destiny 2. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: Life is Strange: Before the Storm, Firewatch, Earth Defense Force 5, Dragon’s Crown Pro, 13 Sentinels: Aegis Rim, Monster Hunter World, Xenoblade Chronicles 2, Super Mario Odyssey, Shadow of War, Detroit: Become Human, Ni No Kuni II: Revenant Kingdom, Assassin’s Creed: Origins, Metroid: Samus Returns, Destiny 2

Sep 8, 2017

Är ni beredda för den stora spelhösten? Vi kavlar upp ärmarna och betar av den inledande vågen av höstens stora släpp. I avsnitt 38 blir det dubbelt upp av Chloe då vi spelat som både Chloe Frazer i Uncharted och Chloe Price i Life is Strange. Dessutom blir det dubbelt upp av turordningsbaserad strategi, då det kommit nytt både i Xcom-serien och från den oheliga alliansen mellan Mario och Rabbids.

Dessutom blir det lite rapporter från livet i PUBG och Overwatch, och vi avrundar avsnittet med en lista på spelmashups vi vill se i framtiden. Mycket nöje och trevlig helg!

Spel som avhandlas: PlayerUnknown’s Battlegrounds, Overwatch, Uncharted: The Lost Legact, XCOM 2: War of the Chosen, Life is Strange: Before the Storm, Mario + Rabbids Kingdom Battle

Aug 24, 2017

Det blir gott och blandat i det trettiosjunde avsnittet av Speccat. Vi går igenom några av nyheterna från Gamescom som går av stapeln i Köln denna vecka. Vi har också snuddat vid några nya och fräscha spel - det blir snabbgenomgångar av svenskutvecklade Zlatan Legends, det djupt stämningsfulla Hellblade: Senua’s Sacrifice, tyngdlösa Lawbreakers, framtidsdystopiska Observer, röriga Agents of Mayhem samt den uppolerade utgåvan av nittiotalsklassikern Starcraft.


Avsnittet avrundas med en topp 3-lista. Eftersom Speccatpanelen gått på escape room tillsammans listar vi tre spel som vi skulle vilja se som escape room! Mycket nöje och trevlig helg!

Spel som avhandlas: Overwatch, Jurassic World Evolution, Shenmue 3, Age of Empires IV,  Zlatan Legends, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Lawbreakers, Observer, Agents of Mayhem, StarCraft Remastered, Silent Hill, Uncharted, Fester’s Quest

Aug 10, 2017

Både Tommy och Niklas är tillbaka från semestern och därmed kickar Speccat igång hösten! Och vilken start på terminen vi har haft - vi har spelat tre nya spel som levererat över förväntan. Vi börjar i indieträsket där Fullbright precis släppt promenadsimulatorn Tacoma som utspelar sig på en övergiven rymdstation. Därifrån rör vi oss mot den undre världen i Supergiant Games sport-RPG Pyre där enkla handbollsmatcher förvandlas till moraliska dilemman. Slutligen avrundar vi med Nintendos efterlängtade uppföljare till Splatoon, där Elisabeth har slagits för sås och fosterland i spelets allra första Splatfest. Mycket nöje!


Spel som avhandlas: Puyo Puyo Tetris, Tacoma, Pyre, Splatoon 2

Jul 28, 2017

Denna vecka är både Niklas och Tommy bortresta, så Elisabeth och vikarie-Malin kapar Speccat-skutan och ägnar ett helt avsnitt åt att prata pappor, pappor, pappor! Game Grumps hett efterlängtade Dream Daddy: A Dad Dating Simulator är äntligen här och Malin har redan hunnit se eftertexterna rulla tre gånger. Vi går igenom spelets bästa och sämsta pappor och funderar lite kring varför vi sällan får se föräldraskap avbildas på ett trovärdigt sätt i spel.

Vi klämmer in lite spelnyheter också, då vi går igenom Telltales senaste avtäckningar från Comic Con och ställer oss frågan om Blizzards Haunted Experience utspelar sig på vigd jord eller ej. Speccats topp 3 får avrunda avsnittet, då vi listar de tre sämsta föräldrarna ur spelens värld. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: Orwell, To The Moon, Ladykiller in a Bind, The Walking Dead, The Wolf Among Us, Batman: The Telltale Series, Diablo III, Dream Daddy: A Dad Dating Simulator, Final Fantasy 7, Tekken, Persona 5, Castlevania, Dragon Age

Jul 14, 2017

Niklas har gått på semester, men Speccat fortsätter leverera avsnitt till alla spelsugna sommarlediga lyssnare! Vikarie-Malin dyker upp för att komplettera panelen, och trots bristen på nya stora spel har vi massor att prata om! Elisabeth har tittat på Summer Games Done Quick, Malin är skeptisk till SNES Classic Mini och Tommy försöker fylla tomrummet i sitt hjärta med Final Fantasy XIV Online.

Vi har självklart plöjt igenom Netflix tecknade serieadaption av Castlevania, som innehåller många av beståndsdelarna för en lyckad serie: vampyrer, Richard Armitage och extremvåld. Vi synar hela serien i sömmarna, från likheten till Konamis förlaga till det tekniska utförandet.

Därefter blir det som vanligt lite djupdykning i spelen vi spelat sedan sist. Tommy har spelat det taiwanesiska skräckspelet Detention. Red Candle Games indiepusslare blåser nytt liv i den asiatiska skräckgenren, som inte riktigt har varit densamma sedan Sadako krälade ut ur teveapparater världen över. Indiekavalkaden fortsätter med The Sexy Brutale, ett jazzigt Måndag hela veckan där vi har löst mordgåtor i ett pråligt casino. Slutligen avrundar vi avsnittet med att lista tre av våra bästa mordmysterier ur spelens värld. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: Dungeons & Dragons, Final Fantasy XIV Online, Overwatch, Castlevania, Detention, The Sexy Brutale, Firewatch, Sherlock Holmes: Crimes and Punishment, Silent Hill 2

Jun 29, 2017

Under sommarledigheten lyser de stora spelsläppen med sin frånvaro, så Speccat-panelen passar på att gräva ned sig i mindre spel och fynda på Steams sommarrea. Vi börjar med att prata om avtäckandet av den hett efterlängtade SNES Classic Mini och går igenom spelen som ingår och spelen vi saknar. Därefter går vi vidare till att prata om vad vi spelat sedan sist.


Elisabeth saknar Undertale, och för att lindra den värsta saknaden har hon testat indiespelet OneShot som på många sätt påminner om Toby Fox succéspel. Niklas minns tiden då man spelade textbaserade äventyrsspel, och får smaka på nostalgin i det lilla skräckspelet Stories Untold. Vi tar oss också en första titt på Star Trek Bridge Crew till VR. Avsnittet avrundas med en lista där vi tipsar om riktigt bra erbjudanden på Steamrean som kanske kan hjälpa några lyssnare med valet av sommarspel. Mycket nöje!


Spel som avhandlas: PlayerUnknown’s Battlegrounds, Friday the 13th, Star Fox 2, OneShot, Stories Untold, Thumper, Star Trek Bridge Crew, To The Moon, A Bird’s Tale, Orwell, Detention, Always Sometimes Monsters, Far Cry, Limbo, Hotline Miami, Transistor, Cities Skylines, Tales from the Borderlands

Jun 16, 2017

Juni är som julafton för gamers! Det är nämligen dags att avhandla E3, den stora branschmässan dit spelutvecklare vallfärdar för att visa upp nya och kommande spel. Vi vanliga dödliga följer spektaklet hemifrån via livestreamade påkostade presskonferenser, där de stora jättarna tävlar om vem som kan generera mest hype och PR under veckan.

Speccat har såklart bevakat allt, och i avsnitt 32 går vi igenom de bästa och sämsta ögonblicken från helgens shower. Det blir allt ifrån influencers som tabbar sig och spelutvecklardrama till trender vi fått nog av och uppföljare vi längtat efter.

Spel som avhandlas: Age of Empires Definite Edition, Anthem, Assassin’s Creed: Origins, Beyond Good and Evil 2, Cuphead, Hidden Agenda, Kingdom Hearts 3, Kirby, Madden NFL 18, Mario + Rabbids Kingdom Battle, Metro Exodus, Metroid Prime 4, Monster Hunter World, Need for Speed: Payback, Ni no Kuni: Revenant Kingdom, Sea of Thieves, Skull & Bones, Star Wars Battlefront 2, Starlink: Battle for Atlas, Super Mario Odyssey, Tacoma, The Artful Escape of Francis Vendetti, The Darwin Project, The Last Night, Undertale, Wolfenstein 2: The New Colossus, XCOM 2: War of the Chosen, Yoshi

Jun 8, 2017

Speccat är tillbaka med en gäst i panelen, och det är ingen mindre än spelskribenten Per Landin som känns igen från bland annat Level, IGN Sveriges Podcast och Aftonbladet Spela. Vi börjar med att låta Tommy och Niklas berätta om Gun Medias adaption Friday the 13th: The Game - hur läskig är Jason Vorhees i multiplayer och hur står sig spelet mot sina konkurrenter? Elisabeth har utforskat några nya titlar till mobilen, bland annat magplasket Magikarp Jump samt den glada överraskningen Monument Valley 2 som nyligen dök upp i App Store.

 

Därefter gräver vi ned oss i fightingspelens värld. Per berättar allt du behöver veta om nysläppta Tekken 7, då han har utforskat såväl oförlåtlig multiplayer som släktkalaset till singleplayerkampanj. Elisabeth rapporterar om fightinggenrens intåg till Nintendo Switch och slutligen listar vi fyra nya koncept på fightingspel vi skulle vilja se.

Vi önskar mycket nöje och en trevlig helg, och håll utkik efter E3-avsnittet redan nästa vecka!

 

Spel som avhandlas: Playerunknown’s Battlegrounds, Heroes of the Storm, Friday the 13th: The Game, Dead By Daylight, Old Man’s Journey, Monument Valley 2, Magikarp Jump, Tekken 7, Injustice 2, Pokkén Tournament DX, ARMS

May 26, 2017

Speccat återförenas efter en Berlinresa och först på dagordningen är Bungies avtäckning av Destiny 2, intryck från Stockholms nyaste spelbar N3rds Bar och krigsskrönor från multiplayersensationen Playerunknown’s Battlegrounds.


Vi rör oss sedan vidare till spelen vi spelat sedan förra avsnittet. Vi har grottat ned oss i Giant Sparrows välputsade släktkrönika What Remains of Edith Finch och Tommy pitchar sin bästa idé till en walking simulator. Elisabeth och Niklas har satt tänderna i Arkane Studios nytändning av sci-fispelet Prey, där RPG, FPS och rymdångest möts i en ohelig allians. Vi avslutar avsnittet med en topp 3-lista där vi radar upp våra bästa hemsökta rymdstationer ur spelens värld. Mycket nöje!

 

Spel som avhandlas: Destiny 2, Playerunknown’s Battlegrounds, What Remains of Edith Finch, The Unfinished Swan, Prey, Alien: Isolation, Dead Space, Mass Effect 2

May 12, 2017

Speccat firar ett år som podcast och gästas i det tjugonionde avsnittet av Mikael från STHLM e-sport, som den erfarne lyssnaren känner igen från GOTY-avsnittet (nummer 19). Han och Elisabeth har firat International Tabletop Day med svenskskapade Terraforming Mars, och Tommy har testat pusselhybriden Puyo Puyo Tetris.

 

Vidare mysryser vi till nysläppta plattformaren Little Nightmares - även det svenskutvecklat. Med Niklas i täten diskuterar vi definitionen av mardrömmar och likheten med Playdeads titlar. Mikael har segrat i intergalaktiska slag i Dawn of War 3 av Relic Entertainment. Han hjälper oss få rätsida på Warhammer 40 000s enorma universum med tips för nyfikna nybörjare.

 

Slutligen blir det lista - Speccat radar upp de spel som enligt oss behöver en uppföljare. Vi önskar er en trevlig helg och mycket nöje!


Spel som avhandlas: Puyo Puyo Tetris, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Terraforming Mars, Little Nightmares, Dawn of War 3, Half-Life 3, The World Ends With You 2, Perfect Dark 2, Full Throttle 2

Apr 27, 2017

Nyligen svämmade streamingtjänsten Twitch över av spelare som ville prova lyckan i early access-spelet Playerunknown’s Battlegrounds och Speccat ville inte vara sämre. Niklas och Tommy har kastat sig ut näck från ett flygplan och låtit fallskärmarna vagga in dem i en hård utmaning i överlevnad.

 

Peka och klicka-genren fortsätter sin lyckade revival,och när några LucasArts-veteraner bestämde sig för att sätta ihop en spirituell uppföljare till Maniac Mansion blev Niklas omedelbart intresserad. Hans recension av nya Thimbleweed Park hör du ungefär i mitten av avsnittet.

 

Elisabeth har i sin tur fortsatt maximera vardagen i Persona 5, men har några bannor att dela ut när det kommer till HBTQ-representation. Eftersom vi alla är imponerade av Atlus skildring av Tokyo passar vi dessutom på att lista storstäder som vi vill se avbildade i spelmediet. Mycket nöje!


Spel som avhandlas: Jackbox Party Pack, StarCraft: Remastered, Heroes of the Storm, Playerunknown’s Battlegrounds, Thimbleweed Park, Persona 5

Apr 14, 2017

Stockholms första e-sportbar har slagit upp dörrarna och inga är gladare än gänget i Speccat! Vi har varit där och testat både mat, öl och sällskap. Dessutom återuppstår Speccats topp 3-lista, och lagom till påskhelgen listar vi sköna “easter eggs” från spelvärlden.

 

Elisabeth har ägnat veckan åt att spela ut Mass Effect: Andromeda, och efter 60 timmar kan hon med säkerhet konstatera att det stora drevet mot Biowares senaste titel varit överdrivet. Kanske har hon påverkats av sin heta romans med en kaxig turian?

 

Tommys mål i livet är fulländat nu när Persona 5 äntligen nått västvärlden. Hela Speccatpanelen har satt tänderna i Atlus matiga JRPG där vi testat på livet som gymnasieelev i Tokyo. Vi pluggar till tentor om dagarna och bekämpar den korrupta vuxenvärlden på nätterna. Om det är så bra som vi hoppats på? Lyssna för att få höra vår recension!


Spel som avhandlas: Half-Life 2, Mass Effect, Metal Gear Solid 3, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda, Persona 5

Mar 30, 2017

Dagen har äntligen kommit: det är dags att resa till Andromeda i den senaste iterationen av Mass Effect-serien. Men i frågan om huruvida det är ett bra spel går åsikterna isär hos Speccat-panelen. Hur hemska är animationerna? Finns det för mycket dialog? Är utforskandet tillräckligt intressant? Och finns det aliens värda att ragga på?

 

Utöver det har Elisabeth satt tänderna i den öppna betan av Splatoon 2 på Nintendo Switch och Niklas har provat på att lajva allt möjligt i David OReillys spel Everything. Och Tommy kan knappt bärga sig inför nästa veckas släpp av Persona 5...


Spel som avhandlas: Splatoon 2, Everything, Persona 5, Mass Effect: Andromeda

Mar 24, 2017

Den intensiva spelmånaden fortsätter och i väntan på våra mest efterlängtade titlar (Mass Effect: Andromeda och Persona 5) har Speccat mycket att göra. Elisabeth är nyligen hemkommen från PAX East i Boston och avslöjar vilket spelföretag som var störigast på mässgolvet, men hon har också hunnit skaffa sig fler intryck från både Horizon: Zero Dawn och The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Och fler spel med kolontecken i titlarna ska det bli!

 

Niklas och Tommy har testat på livet som specialsoldater i Tom Clancy-titeln Ghost Recon: Wildlands, ett sandlådespel från Ubisoft som gör sig allra bäst i co-op. Därefter har Tommy och Elisabeth många lovord att dela ut till japanska Nier: Automata, en framtidsdystopi där man i rollen som en android funderar över vad det innebär att vara mänsklig. Panelen reflekterar över hur spelskaparna Platinum Games med regissören Yoko Taro i spetsen har lyckats spränga gränserna för vad ett spel kan vara. Mycket nöje!


Spel som avhandlas: Mass Effect: Andromeda, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Horizon: Zero Dawn, Ghost Recon: Wildlands, Nier: Automata

Mar 10, 2017

Mars månad blir en prövning för alla hängivna gamers, och så även för gänget i Speccat. Flera toppenspel släpps i dagarna och vi ska försöka avhandla dem alla. Eller ja, om vi hinner vid sidan av Oscarsraljerande, episkt brädspelande och konsertbesök.

 

Vi börjar med Guerilla Games efterlängtade Horizon Zero Dawn, vars lysande grafik slagit oss med häpnad, och fortsätter sedan med indieälsklingen Night in the Woods, som med sitt vemodiga småstadsmysterium blir en vattendelare för poddpratarna. Självklart ger vi också våra första intryck av Nintendo Switch och några av dess lanseringsspel, och på toppen tronar den nya Zelda-titeln Breath of the Wild som förnyar open world-genren.


Spel som avhandlas: Horizon Zero Dawn, Night in the Woods, Snipperclips, Voez, The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Feb 23, 2017

I det tjugotredje avsnittet bjuder Speccat än en gång in en gäst till podcasten, och den här gången besöks vi av Jinny som sysslar med några alldeles särskilda grenar av gaming. Dels är han en supersnabb speedrunner och dels en erfaren tävlingsspelare i Nintendos fightingspelserie Super Smash Brothers, en e-sport som han också kommenterar i livesändningar. Vi vill såklart veta allt om dessa två nischer!

Därefter rapporterar Tommy om rykande färska Nioh: är det en samurajkopia av Soulsborne-spelen och hur svårt är det? Vi berättar även mer om Telltales nya tolkning av Batman och Jinny får slutligen lov att reda ut den stora härvan som är Kingdom Hearts.

Vi ber om ursäkt för lite svajigt ljud men lovar bättring till nästa avsnitt!


Spel som avhandlas: Super Smash Brothers, Nioh, Batman: The Telltale Series, Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Feb 9, 2017

I det tjugoandra avsnittet gästas Speccat av ingen mindre än Loading-skribenten Amanda som ligger bakom bloggen Skämshögen och som också är en del av välgörenhetsinitiativet Spelhjälpen. Hennes genomspelning av sjukdomsskildringen That Dragon, Cancer blir det tyngsta kapitlet hittills i Speccats historia.

Tommy och Niklas har spelat klart Resident Evil 7 både med och utan VR-headset, och Elisabeth bjuder på 80-talssvulstiga maffiasagan Yakuza 0 och ett första intryck av stämningsfulla Gravity Rush 2. Vi i Speccat önskar er en trevlig helg!

Spel som avhandlas: That Dragon, Cancer, Gravity Rush 2, Resident Evil 7, Yakuza 0

Jan 26, 2017

Veckans avsnitt av Speccat är extra långt då vi går igenom våra intryck från Nintendos Switch-konferens. Elisabeth har sett Michael Fassbender göra ett leap of faith i den nya Assassin’s Creed-filmen, medan Tommy och Niklas levererar sina första intryck från Resident Evil 7.


Spel som avhandlas: Stardew Valley, 1-2-Switch, ARMS, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Assassin’s Creed, Resident Evil 7

1 2 Next »