Info

Speccat - En spelpodcast

Speccat är en podcast om spel och allt runtomkring. Elisabeth, Niklas, Per, Lisa och Tommy lättar hjärtat varannan vecka om alla sorters spel: nya, gamla, digitala, analoga, kompetitiva och existentiella.
RSS Feed
Speccat - En spelpodcast
2019
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: March, 2017
Mar 30, 2017

Dagen har äntligen kommit: det är dags att resa till Andromeda i den senaste iterationen av Mass Effect-serien. Men i frågan om huruvida det är ett bra spel går åsikterna isär hos Speccat-panelen. Hur hemska är animationerna? Finns det för mycket dialog? Är utforskandet tillräckligt intressant? Och finns det aliens värda att ragga på?

 

Utöver det har Elisabeth satt tänderna i den öppna betan av Splatoon 2 på Nintendo Switch och Niklas har provat på att lajva allt möjligt i David OReillys spel Everything. Och Tommy kan knappt bärga sig inför nästa veckas släpp av Persona 5...


Spel som avhandlas: Splatoon 2, Everything, Persona 5, Mass Effect: Andromeda

Mar 24, 2017

Den intensiva spelmånaden fortsätter och i väntan på våra mest efterlängtade titlar (Mass Effect: Andromeda och Persona 5) har Speccat mycket att göra. Elisabeth är nyligen hemkommen från PAX East i Boston och avslöjar vilket spelföretag som var störigast på mässgolvet, men hon har också hunnit skaffa sig fler intryck från både Horizon: Zero Dawn och The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Och fler spel med kolontecken i titlarna ska det bli!

 

Niklas och Tommy har testat på livet som specialsoldater i Tom Clancy-titeln Ghost Recon: Wildlands, ett sandlådespel från Ubisoft som gör sig allra bäst i co-op. Därefter har Tommy och Elisabeth många lovord att dela ut till japanska Nier: Automata, en framtidsdystopi där man i rollen som en android funderar över vad det innebär att vara mänsklig. Panelen reflekterar över hur spelskaparna Platinum Games med regissören Yoko Taro i spetsen har lyckats spränga gränserna för vad ett spel kan vara. Mycket nöje!


Spel som avhandlas: Mass Effect: Andromeda, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Horizon: Zero Dawn, Ghost Recon: Wildlands, Nier: Automata

Mar 10, 2017

Mars månad blir en prövning för alla hängivna gamers, och så även för gänget i Speccat. Flera toppenspel släpps i dagarna och vi ska försöka avhandla dem alla. Eller ja, om vi hinner vid sidan av Oscarsraljerande, episkt brädspelande och konsertbesök.

 

Vi börjar med Guerilla Games efterlängtade Horizon Zero Dawn, vars lysande grafik slagit oss med häpnad, och fortsätter sedan med indieälsklingen Night in the Woods, som med sitt vemodiga småstadsmysterium blir en vattendelare för poddpratarna. Självklart ger vi också våra första intryck av Nintendo Switch och några av dess lanseringsspel, och på toppen tronar den nya Zelda-titeln Breath of the Wild som förnyar open world-genren.


Spel som avhandlas: Horizon Zero Dawn, Night in the Woods, Snipperclips, Voez, The Legend of Zelda: Breath of the Wild

1