Info

Speccat - En spelpodcast

Speccat är en podcast om spel och allt runtomkring. Elisabeth, Niklas, Per, Lisa och Tommy lättar hjärtat varannan vecka om alla sorters spel: nya, gamla, digitala, analoga, kompetitiva och existentiella.
RSS Feed
Speccat - En spelpodcast
2019
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: April, 2017
Apr 27, 2017

Nyligen svämmade streamingtjänsten Twitch över av spelare som ville prova lyckan i early access-spelet Playerunknown’s Battlegrounds och Speccat ville inte vara sämre. Niklas och Tommy har kastat sig ut näck från ett flygplan och låtit fallskärmarna vagga in dem i en hård utmaning i överlevnad.

 

Peka och klicka-genren fortsätter sin lyckade revival,och när några LucasArts-veteraner bestämde sig för att sätta ihop en spirituell uppföljare till Maniac Mansion blev Niklas omedelbart intresserad. Hans recension av nya Thimbleweed Park hör du ungefär i mitten av avsnittet.

 

Elisabeth har i sin tur fortsatt maximera vardagen i Persona 5, men har några bannor att dela ut när det kommer till HBTQ-representation. Eftersom vi alla är imponerade av Atlus skildring av Tokyo passar vi dessutom på att lista storstäder som vi vill se avbildade i spelmediet. Mycket nöje!


Spel som avhandlas: Jackbox Party Pack, StarCraft: Remastered, Heroes of the Storm, Playerunknown’s Battlegrounds, Thimbleweed Park, Persona 5

Apr 14, 2017

Stockholms första e-sportbar har slagit upp dörrarna och inga är gladare än gänget i Speccat! Vi har varit där och testat både mat, öl och sällskap. Dessutom återuppstår Speccats topp 3-lista, och lagom till påskhelgen listar vi sköna “easter eggs” från spelvärlden.

 

Elisabeth har ägnat veckan åt att spela ut Mass Effect: Andromeda, och efter 60 timmar kan hon med säkerhet konstatera att det stora drevet mot Biowares senaste titel varit överdrivet. Kanske har hon påverkats av sin heta romans med en kaxig turian?

 

Tommys mål i livet är fulländat nu när Persona 5 äntligen nått västvärlden. Hela Speccatpanelen har satt tänderna i Atlus matiga JRPG där vi testat på livet som gymnasieelev i Tokyo. Vi pluggar till tentor om dagarna och bekämpar den korrupta vuxenvärlden på nätterna. Om det är så bra som vi hoppats på? Lyssna för att få höra vår recension!


Spel som avhandlas: Half-Life 2, Mass Effect, Metal Gear Solid 3, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda, Persona 5

1