Info

Speccat - En spelpodcast

Speccat är en podcast om spel och allt runtomkring. Elisabeth, Niklas, Per, Lisa och Tommy lättar hjärtat varannan vecka om alla sorters spel: nya, gamla, digitala, analoga, kompetitiva och existentiella.
RSS Feed
Speccat - En spelpodcast
2019
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: October, 2017
Oct 19, 2017

Speccat myser och diskuterar rivaliserande multiplayerspel: gör aktörerna PlayerUnknown’s Battlegrounds rätt i att utreda konkurrenten Farpoint för plagiat, och är Warframe allt som Dewstiny 2 misslyckas med att vara? Vi spekulerar också i när generation 3 av Pokémon GO landar i mobilerna och framtiden för loot boxes.

 

Vi går vidare med att redovisa våra fortsatta intryck av spelen vi påbörjade i förra avsnittet. Niklas grindar på i Divinity: Original Sin 2 och Elisabeth kämpar med sista bossen i Cuphead. Tommy har hittat en perfekt avkoppling i YS VIII: Lacrimosa of Dana och vi har smakat lite på kort- och brädspelshybriden Culdcept Revolt.

Mycket nöje!


Spel som avhandlas: Overwatch, PUBG, Fortnite, Pokémon GO, Destiny 2, Warframe, Dishonored: Death of the Outsider, Divinity: Original Sin 2, Culdcept Revolt, Ys VIII: Lacrimosa of Dana, Cuphead, Quake Champions

Oct 6, 2017

Sonic blir film och röstskådespelarnas strejk är över. Steam står inför stora utmaningar med att stävja problemet med både fejkspel och recensionsattacker. Speccat-panelen passar på att prata om några av spelvärldens senaste snackisar innan vi rör oss vidare för att prata om spelen vi spelat.

SNES Classic Mini har landat i konsumenternas hushåll och vi funderar lite på om alla titlar verkligen håller än idag. Två Switch-titlar ryms i det senaste avsnittet: vi har grävt ned oss i svenskproducerade Steamworld Dig 2 och slagit hole-in-one i australiensiska Golf Story. Niklas har doppat tårna i mastodont-rollspelet Divinity: Original Sin 2 av Larian Studios och var så ivrig att börja äventyra att han missade karaktärsskaparen. Elisabeth ömsom svär över svårighetsgraden, ömsom beundrar det gedigna hantverket i efterlängtade Cuphead av Studio MDHR. Och Tommys långa väntan är äntligen över - den japanska mordfesten Daganronpa är äntligen tillbaka i sin tredje iteration och det finns mycket att vädra om detta oförutsägbara spel. Mycket nöje!

Spel som avhandlas: PUBG, Secret of Mana, Star Fox, Dishonored 2: Death of the Outsider, Golf Story, Steamworld Dig 2, Divinity: Original Sin 2, Cuphead, Danganronpa V3: Killing Harmony

1