Info

Speccat - En spelpodcast

Speccat är en podcast om spel och allt runtomkring. Elisabeth, Niklas, Per, Lisa och Tommy lättar hjärtat varannan vecka om alla sorters spel: nya, gamla, digitala, analoga, kompetitiva och existentiella.
RSS Feed
Speccat - En spelpodcast
2019
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: August, 2018
Aug 31, 2018

I avsnitt 65 är Lisa tillbaka i panelen med historier från både E3 och Gamescom, inklusive intryck från kommande storspel som Resident Evil 2 Remake, Devil May Cry 5 och Darksiders 3. Vi analyserar även gameplay-videon från det efterlängtade Cyberpunk 2077.

Utöver detta har Tommy tagit reda på hur pass väl Shenmue håller idag, Niklas berättar om ett misslyckat besök på en loppmarknad med inriktning brädspel och Lisa har fastnat i Dead by Daylight-träsket. I dessa valtider presenterar vi dessutom en valkompass för alla gamers som ännu inte har bestämt vad de ska rösta på.


Spel som avhandlas: Cyberpunk 2077, Resident Evil 2 Remake, Devil May Cry 5, Darksiders 3, Max Payne, Red Dead Redemption 2, Nioh, 7 Wonders, Betrayal at House on the Hill, Dead by Daylight, Shenmue I & II  

Aug 24, 2018

I avsnitt 64 hälsar vi Tommy välkommen tillbaka från semestern, och eftersom Gamescom pågår för fullt i Tyskland passar vi på att gå igenom några av nyheterna därifrån. Dessutom försöker vi ta reda på exakt vad som krävs för att Per ska slå till och köpa en Nintendo Switch.

På spelfronten återbesöker vi Octopath Traveler och pratar lite mer ingående om varför Elisabeth är så skeptisk, och varför Per är så lyrisk. Dessutom tipsar Elisabeth om Graveyard Keeper, en återfallsdos för de som saknar Stardew Valley, och vi avslutar med ännu en djupdykning i World of Warcraft. Tommy, som är helt ny till spelet, delar med sig av ett utdrag ur hans dagbok från Azeroth... Känsliga lyssnare varnas! 

Mycket nöje och trevlig helg!

Spel som avhandlas: Life is Strange 2, The Dark Pictures Anthology, Shenmue 3, Diablo III, Grandia, Octopath Traveler, Graveyard Keeper, World of Warcraft

Aug 17, 2018

Speccat är tillbaka efter ett kort sommaruppehåll! Elisabeth, Per och Niklas sätter sig ner för att stämma av nyheterna vi missat. Vi inleder med några funderingar runt IGNs plagierade recensioner och Ninjas motvilja att synas med kvinnor på sin stream.

Därefter avhandlar vi sommarens backlog. Niklas har haft ett genomgående tema med 2D-plattformare som till exempel Hollow Knight, Ori and the Blind Forest och Celeste, medan Elisabeth har utforskat DLC till både No Man’s Sky och Splatoon 2. Dessutom är hon inte särskilt imponerad av Octopath Traveler.

Till sist har Per valt sida i det stora slaget om Azeroth. Han levererar några första intryck av Battle for Aeroth, och vi förundras över hur World of Warcraft fortfarande lever och frodas 14 år senare.

Spel som avhandlas: Dead Cells, Super Sportmatchen, Hollow Knight, Ori & The Blind Forest, Shovel Knight, Celeste, Octopath Traveler, No Man’s Sky NEXT, Splatoon 2: Octo Expansion, World of Warcraft: Battle for Azeroth  

1