Info

Speccat - En spelpodcast

Speccat är en podcast om spel och allt runtomkring. Elisabeth, Niklas, Per, Lisa och Tommy lättar hjärtat varannan vecka om alla sorters spel: nya, gamla, digitala, analoga, kompetitiva och existentiella.
RSS Feed
Speccat - En spelpodcast
2019
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: November, 2018
Nov 30, 2018

I veckans avsnitt av Speccat knyter vi spelvärlden till det offentliga - kändisar gejmar som aldrig förr och spelmusik tar plats i Melodifestivalen. Och vad händer i en framtid där alla julklappar är digitala?

Elisabeth är skeptisk inför Valves nya kortspel Artifact, men desto mer peppad på att lösa alla mord i Return of the Obra Dinn. Tommy och Niklas har spenderat veckan med att lajva andra världskriget i svenskutvecklade Battlefield V, men inga protesarmar finns i sikte.

Mycket nöje och trevlig helg! 

Spel som avhandlas: Crusader Kings 2, Artifact, Return of the Obra Dinn, Battlefield V

Nov 23, 2018

I avsnitt 76 blir det inte så mycket Fallout-valv, men desto mer Pokémon för att väga upp. Elisabeth och Per avhandlar trailern till live-actionfilmen Detective Pikachu och den sprillans nya remaken Pokémon: Let’s Go med tillhörande spexig Pokéboll-kontroll!

Däremellan pratar vi fightingspel, minikonsoler, branschmässor och raseriet mot Artifact. Per har avslutat sitt Phoenix Wright-projekt och avslöjar vad som lämnat störst spår från domstolen. Elisabeth har spelat det sista kapitlet i We Happy Few som döljer en oväntat stark spelmekanik, och vi återbesöker den kära favoriten Nier: Automata.

Mycket nöje och trevlig helg!

Spel som avhandlas: Soul Calibur VI, Artifact, Phoenix Wright: Trials and Tribulations, We Happy Few, Nier: Automata, Pokémon: Let’s Go, Pikachu!

Nov 9, 2018

Per, Lisa och Tommy pratar om Blizzcon och frågar sig själva: hur viktigt är egentligen detta event? Skulle det räcka med några korta Blizz-Direct istället? Och hur mår egentligen Diablo-fansen? Vad var det som egentligen gick fel när Blizzard utannonserade Diablo-Immortal?

Det blir dessutom mer Red Dead Redemption 2 där Lisa skryter om sina +120 speltimmar. Var detta verkligen spelet hon förväntade sig?

Per har i sin tur spelat Undertale-skaparens nya titel Deltarune, samtidigt som Lisa och Tommy sitter och skäms för att inte spelat något utav dem.

Mycket nöje och trevlig helg!

Nov 1, 2018

Tommy, Niklas och Elisabeth sitter ner för att diskutera spelveckan som gått. Elisabeth berättar om hennes intryck från världens största brädspelsmässa Essen Spiel, och Tommy och Niklas tar tempen på den kompletta spellistan till kommande minikonsolen Playstation Classic.

Därefter blir det spel, spel och åter spel. Elisabeth har följt bröderna Diaz på deras flykt till Mexiko i Life is Strange 2, och Tommy och Niklas har hängt på låset till årets mest hajpade spelsläpp: Red Dead Redemption 2. Är det den givna fullpoängaren som fansen hoppats på? Lyssna på avsnittet för att få reda på det! Mycket nöje och trevlig helg!

Spel som avhandlas: Azul, Blackout: Hong Kong, Coimbra, Dice Hospital, Destruction Derby, Battlefield V, Life is Strange 2, Red Dead Redemption 2

1